Ripple primește o licență preliminară pentru plăți în Singapore, în timp ce exodul cripto continuă în SUA

Firma fintech cu sediul în San Francisco, Ripple, a primit o licență preliminară pentru a opera ca furnizor de servicii de plăți în Singapore. Această mișcare vine în contextul unui crackdown masiv asupra industriei de active digitale în Statele Unite.

Pe 21 iunie, Ripple a anunțat că a primit aprobare reglementară preliminară pentru a opera în Singapore. Firma fintech a primit o licență de Instituție de Plăți Majore de la Autoritatea Monetară a Singapore, banca centrală a țării.

CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, a comentat abordarea pozitivă pe care insula asiatică a adoptat-o față de criptomonede. “Ca un important centru financiar global, Singapore a fost în fruntea adoptării unei abordări pragmatice și inovatoare față de cripto,” a declarat el.

Noua licență va permite sediului Ripple din regiunea Asia-Pacific să ofere produse și servicii de tokenuri de plată digitale. Totodată, va permite companiei să extindă plățile transfrontaliere utilizând tokenul său nativ XRP. Ripple și-a dublat numărul de angajați în biroul său din Singapore, pe care l-a deschis în 2017. Această mișcare recentă reprezintă o altă pivotare către Asia din partea unei mari firme de criptomonede americane, în timp ce presiunea se intensifică asupra industriei acasă.

Conform companiei, 90% din afacerea sa este globală, iar Singapore este unul dintre cele mai dinamice piețe și un obiectiv important pentru recrutare, conform informațiilor raportate de Straits Times.

Ripple a adăugat că a experimentat un “momentum de afaceri fără precedent”. Aproximativ 60% din plățile sale globale au fost realizate prin intermediul RippleNet și a lichidității la cerere (ODL) anul trecut. Volumul ODL din Singapore a crescut de cinci ori anul trecut, se menționează în comunicatul de presă.

Stuart Alderoty, directorul juridic principal al Ripple, a declarat că Singapore a fost unul dintre “campionii timpurii în dezvoltarea unui cadru reglementar clar și viabil pentru blockchain și cripto”.

“În timp ce SUA ezită, Ripple va continua să investească timp și resurse în țări precum Singapore,” a adăugat el.

Ripple se numără printre mai multe firme fintech din SUA care își îndreaptă atenția către piețele străine. Acestea includ Coinbase, Gemini, Galaxy Digital și Paxo. La începutul acestui an, emitentul de stablecoin-uri Circle a primit o licență de Instituție de Plăți Majore (MPI) din partea Autorității Monetare a Singapore. Perspective privind prețul XRP

Tokenul nativ al Ripple, XRP, a înregistrat o creștere de 3,6% în ziua de astăzi, în mare parte după ce știrea a fost făcută publică acum câteva ore.

La momentul scrierii acestui articol, XRP era tranzacționat la 0,515 dolari, înregistrând o creștere de 6,7% în ultima săptămână. Cu toate acestea, a rămas în urma Bitcoin și Ethereum în ceea ce privește creșterile săptămânale.

XRP este în prezent cu 85% mai jos față de maximul său din ianuarie 2018, când a atins prețul de 3,40 dolari, dar o victorie în fața SEC poate schimba dramatic această situație.