De ce a crescut Bitcoin de la 25.000$ la 29.000& in cateva zile?

Prețul Bitcoin a înregistrat o creștere peste 28.000 de dolari în urma entuziasmului investitorilor față de solicitările BlackRock și Fidelity Investments pentru ETF-uri BTC spot, alimentând visul unei recuperări a prețului BTC. Prețul Bitcoin a crescut pe 20 iunie, atingând un maxim de 14 zile la 28.103 dolari. Această creștere recentă a venit în contextul știrilor negative despre SEC care are în vizor Binance și Coinbase, iar traderii optimiști speră că BTC poate întrerupe seria de 10 săptămâni consecutive de scădere. Unul dintre factorii principali care a generat această creștere pare a fi interesul crescând al instituțiilor financiare față de Bitcoin, precum BlackRock și Fidelity Investments, care par să se afle în procesul de depunere a cererii pentru ETF-uri Bitcoin spot.

Iată câteva motive pentru care prețul Bitcoin este în creștere astăzi.

Solicitarea ETF-ului BlackRock provoacă o creștere a prețului Bitcoin
Prețul Bitcoin a început să crească după ce BlackRock a depus o cerere pentru un ETF BTC spot în Statele Unite pe 15 iunie. Deși BlackRock nu este primul care a depus o astfel de cerere la SEC pentru un ETF Bitcoin, este cel mai mare dintre toți solicitanții actuali.

Până în prezent, SEC a refuzat să aprobe un ETF Bitcoin spot, în ciuda numeroșilor solicitanți, printre care și ARK a lui Cathie Wood și 21Shares, care a depus cereri de aprobare de trei ori. Un altă companie care a fost refuzată pentru un ETF Bitcoin este Grayscale. După respingere, compania a dus SEC în instanță pentru a argumenta validitatea futures-urilor Bitcoin. BlackRock este cel mai mare administrator de active din lume, cu peste 8,5 trilioane de dolari în active sub gestionare. Potrivit cererii depuse la SEC, firma va utiliza și Coinbase pentru custodia BTC în trust.

Cererea a dat un impuls și ETF-ului Grayscale. Discontul se apropie de maximul din 2023, fiind sub 37%. Traderii consideră că indicele dolarului american în scădere este un factor pozitiv pentru prețul Bitcoin
Un alt semn pozitiv pentru prețul Bitcoin este scăderea indicelui dolarului american (DXY). Din punct de vedere istoric, atunci când indicele DXY se retrage, sentimentul pentru activele cu risc, precum Bitcoin, crește. Deoarece majorarea ratelor de dobândă a fost întreruptă de Rezerva Federală săptămâna trecută, unii participanți de pe piață consideră că economia SUA ar putea crește și dolarul ar putea continua să scadă. Dacă acest lucru se întâmplă, Bitcoin ar putea continua să crească alături de piețele de acțiuni.