Binance va parasi Olanda!

Binance, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare cripto din lume, a anunțat că își va înceta operațiunile în Olanda, ca urmare a eșecului de a obține o licență de la autoritățile olandeze. Acest lucru vine după ce, în ultimele șase luni, Binance a încercat să obțină aprobarea regulatorilor olandezi pentru a-și continua operațiunile în țară. Cu toate acestea, Autoritatea pentru Piețele Financiare din Olanda (AFM) a refuzat să acorde licența, citând preocupări legate de conformitatea cu normele anti-spălare de bani (AML).

În urma deciziei, Binance a anunțat că va înceta să accepte noi înregistrări de clienți din Olanda începând cu 16 iunie 2023. De asemenea, utilizatorii existenți nu vor putea face noi depozite în euro sau alte monede fiduciare, iar tranzacționarea cu criptomonede va fi de asemenea oprită. Cu toate acestea, Binance a menționat că utilizatorii își vor putea retrage fondurile și criptomonedele de pe platformă.

Decizia Binance de a se retrage din Olanda survine în contextul în care autoritățile olandeze au adoptat o abordare din ce în ce mai strictă față de reglementarea pieței cripto. Într-un caz recent, platforma de schimb Bitonic a dat în judecată AFM pentru o decizie similară. În acel caz, AFM a insistat ca Bitonic să efectueze verificări suplimentare de identitate pentru utilizatorii care tranzacționează Bitcoin, considerând Bitcoin ca o monedă, și nu ca o marfă.

Binance a declarat ca își va continua operațiunile în alte părți ale lumii și că va încerca să se conformeze cu toate reglementările relevante.